Om Segerssons

Ostbricka med Segerssons Finmarmelad

Ostbricka med Segerssons Finmarmelad

Segerssons tillverkar och säljer marmeladprodukter. Vi har fokus på den äkta marmeladen med smaker som finns i vår svenska natur. 

Vi tillverkar och levererar främst skurna marmelader till ost, mat och desserter. Vi vill förmedla en känsla av kvalitet och vardagslyx.  

Marmelader till ost har länge funnits med i bakgrunden på ostbrickan. Vår vision är att marmeladen ska få en mer framskjuten roll på ostbrickan. Därför tror vi också att den fastare marmeladen kommer att ta allt större plats på ostbrickan.

Den skurna marmeladen ger en nyare, renare och inte så kladdig känsla på ostbrickan. Den är lättare att hantera och har en konsistens som passar ostens. Dessutom är den mycket dekorativ med sina starka färger i kontrast till ostarna. 

  
 

Bo Segersson, Segerssons marmeladeri

Bo Segersson

Det är jag som är Segersson

Som gammal sockerbagare från Gränna älskar jag söta saker. Kombinerar man det med mitt intresse för lokalproducerad mat och naturliga råvaror av hög kvalitet så blir det Segerssons marmeladeri. Min inspiration hämtar jag från den svenska naturen med skog, hav och fjäll.

Efter flera år på Svenska Turistföreningens fjällstation i Abisko och som IT-samordnare i Stockholm har jag nu förverkligat min dröm att starta egen tillverkning och försäljning.

 
Tillverkning

All tillverkning sker för hand i vårt tillverkningskök utanför Väderstad i Östergötland.

Än så länge finns våra produkter främst i Stockholmområdet men vi jobbar på att vidga våra vyer.

 

Skrivet om oss

Jag blev kontaktad av Sarah Djerf, sommelier & journalist på Sentiamo, en enogastronomisk blogg där vin, mat och sinnesnjutning står i centrum. Innehållet på bloggen fokuserar på nyheter och information från vinets värld, recept och tips på hur man kan öka livskvaliteten genom dofter, smaker och känslor. 

>> Läs intervjun